Meld een heftruckheld!

Helaas gebeuren er ruim 1700 persoonlijke ongelukken per jaar, waarvan vijf met dodelijke afloop! Daarom is veilig werken met de heftruck een zaak voor iedereen. Iedereen heeft daar zijn eigen taak en verantwoordelijkheid in.


Bewust en veilig

Wilt u aandacht voor veiligheid op uw werkvloer? Veiligheid in het magazijn hoeft geen kostenpost te zijn. Investeren in de veiligheid van een magazijn leidt namelijk tot betere werkomstandigheden en tot minder incidenten. In uw relatie met de Arbeidsinspectie is een aantoonbaar veiligheidsbeleid, gedragen door het management, een effectieve basis voor overleg. Het magazijn, kent diverse risico’s op arbogebied. Heftruckongevallen scoren nog altijd hoog in de bedrijfsongevallen.


Om het aantal bedrijfsongevallen terug te dringen en het veiligheidsniveau te verhogen werkt EVO intensief samen met het ministerie van Sociale Zaken (SZW) en de Arbeidsinspectie.  Hiermee wordt tevens voorkomen dat uw bedrijf nodeloze boetes krijgt opgelegd. EVO werkt gedurende de komende jaren tegelijkertijd aan drie campagnes: EVO Bewust Veilig, Actieplan Arbeidsveiligheid van SZW en de HeftruckHelden campagne samen met Gezond Transport en Arbeidsinspectie. Voor meer informatie over bewust en veilig werken op de werkvloer kunt u kijken op www.evo.nl/bewustveilig.


Heftruckhelden gezocht!

Ken je iemand die rijdt als een zonnetje? Meld jou collega dan aan op www.heftruckhelden.nl. Wie weet roept de jury hem of haar uit tot HeftruckHeld van Nederland!